Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luv' in plaats van Willeke bij Gay Pride

Shownieuws

De nieuwe organisatie van de Gay Pride Amsterdam wil breken met de traditie. Daarom sluit Willeke Alberti de festiviteiten niet af, maar meidengroep Luv'.

De nieuwe organisatie van de Gay Pride Amsterdam wil breken met de traditie. Daarom staat Willeke Alberti niet op het podium tijdens de afsluiting, maar meidengroep Luv'. "Alberti was een traditie van de oude organisatie", legt medeorganisator Roel van Nispen uit. "Wij zijn een nieuwe organisatie, die de traditie wil doorbreken." Toch heeft Van Nispen persoonlijk niets tegen de homomoeder.

Tien jaar lang organiseerden Siep de Haan en zijn Gay Business Amsterdam de homo-optocht en de bijbehorende feesten. Door een reeks omstandigheden moest De Haan het stokje doorgeven aan de nieuwe organisatie. Volgens Van Nispen heeft dit niet geleid tot moeilijkheden bij het opzetten van het evenement. "Dat hebben de media ervan gemaakt."

De aaneenschakeling van straatfeesten, homodansfeesten en de wereldberoemde Canal Parade vindt vrijdag, zaterdag en zondag plaats in Amsterdam. In plaats van Alberti sluiten de dames van Luv' het festival af. "Ze zijn heel populair in de gayscene", licht Van Nispen toe. Verder staan optredens van René Riva, DJ Jean, Dario en Vulcano op het programma. Tijdens het afsluitingsfeest zondag worden ook stukken uit de nieuwe Nederlandse musical 'Wat zien ik' gespeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen