Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Countrylegende Freddy Fender ongeneeslijk ziek

Shownieuws

Freddy Fender heeft niet lang meer te leven. Bij de levende countrylegende is kanker geconstateerd. Fender zegt vrede te hebben met zijn situatie.

(Novum/AP) - Freddy Fender heeft niet lang meer te leven. Bij de levende countrylegende is kanker geconstateerd. Fender zegt vrede te hebben met zijn situatie en prijst zich gelukkig met het leven dat hij tot nu heeft geleid. "Ik ben bijna 70 en ik heb een mooi leven gehad."

De gitarist werd in januari geopereerd aan zijn longen. Tijdens de operatie stuitten de chirurgen op twee fikse tumoren, waarna de operatie werd afgeblazen. Fender onderging direct chemotherapie, maar de behandeling werd beëindigd vanwege de negatieve bijeffecten. Recentelijk werden bij de geboren Texaan nog negen nieuwe tumoren geconstateerd.

Fender brak wereldwijd door met het nummer 'Before the next teardrop falls' uit 1974. In 1989 ging de gitarist een samenwerking aan met mede-Texanen Doug Sahm, Flaco Jimenez en Augie Myers voor de groep Texas Tornados. De groep ontving in 1990 een Grammy Award voor het album 'Texas Tornados'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen