Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meryl Streep spreekt documentaire over Katrina in

Shownieuws

Meryl Streep leent haar stem aan een documentaire over de orkaan Katrina. 'Hurricane on the Bayou' gaat op 29 augustus in première in New Orleans.

(Novum/AP) - Meryl Streep leent haar stem aan een documentaire over de orkaan Katrina. Deze wervelwind liet vorig jaar een spoor van verwoesting na aan de zuidkust van de Verenigde Staten.

De 57-jarige actrice heeft de vertellende rol in 'Hurricane on the Bayou', die op 29 augustus in première gaat in de destijds zwaar getroffen stad New Orleans. Het is dan precies een jaar geleden dat de orkaan toesloeg.

De documentairemakers hebben gekozen voor Streep omdat ze 'heel goed in staat is contact te leggen met het publiek'. "Ze geeft diepgang aan alles wat ze doet en is daarom ideaal als verteller voor deze film, met al zijn verschillende stemmingen."

Meryl Streep heeft Oscars gewonnen voor haar rollen in 'Sophie's choice' en 'Kramer vs Kramer'. Ze speelde onder meer in 'Out of Africa' en 'The bridges of Madison County'. Binnenkort staat ze in New York in het theater met de titelrol in de productie 'Moeder Courage en haar kinderen'.

Vanaf 22 december is 'Hurricane on the Bayou' wereldwijd te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen