Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Candi Staton niet tevreden met hitsingle

Shownieuws

Candi Staton is niet gelukkig met de meeste remixes van haar nummer 'You got the love'. De 66-jarige soulzangers vindt het gros van de varianten niet mooi.

Candi Staton is niet gelukkig met de meeste remixes van haar nummer 'You got the love'. De 66-jarige soulzangers vindt het gros van de varianten op de hitsingle helemaal niet mooi. De Amerikaanse lijkt voor altijd met het dancenummer verbonden, omdat de remixes van onder meer The Source de hitlijsten blijven bestijgen en niet van de radio zijn te slaan. Ze wil daarom een eigen nieuwe versie uitbrengen.

De zangeres, die begin jaren zeventig werd genomineerd voor een Grammy Award voor haar versies van 'Stand by your man' en 'In the ghetto', nam de single 'You got the love' eind jaren zeventig op voor een reclame van een afslankmiddel. De fabrikant van het product ging echter failliet voordat het filmpje klaar was. Jaren later kwam het nummer in handen van een schuldeiser in Londen. "Die vond het liedje oudbollig", vertelt Staton. "Hij gaf het daarop aan een dj, die een dancebeat onder mijn zang plaatste. Die remix groeide in korte tijd uit tot een clubhit in Londen. Sindsdien heb ik het idee dat er bijna wekelijks een nieuwe remix van het nummer op de markt komt. Een paar versies vind ik wel aardig, maar de meeste zijn echt gruwelijk."

Staton wil 'You got the love' binnenkort opnieuw opnemen en als single uitbrengen. Het moet een soulversie worden, zoals het oorspronkelijk ook was opgenomen. De muziek ligt in het verlengde van het werk op haar onlangs verschenen studioalbum 'His hands', vertelt ze.

De in Alabama geboren Staton maakte het album met Lambchop-gitarist Mark Nevers. Het verscheen via het platenlabel Honest Jons Records, waarvan Damon Albarn van Blur en Gorillaz mede-eigenaar is. Staton voelt zich erg op haar gemak bij het label. "Ik kreeg alle ruimte om een mooie plaat te maken. We hebben geweldig gewerkt in een absoluut fantastische studio in Nashville. Het was voor mij vooral heel bijzonder dat mijn dochter Cassandra en zus Maggie voor het eerst met mij op een plaat meezingen."

Nevers vroeg enkele tekstschrijvers een nummer voor het album van Staton te maken, onder wie countryzanger Will Oldham. Hij baseerde het titelnummer van het album op het turbulente leven van de zangeres. "Ik heb nogal wat pech gehad met mannen in mijn leven", bekent ze. "Hoe dat komt? Ach, als je werkt en leeft in de showbizz kom je minder makkelijk iemand tegen die buiten die wereld staat. Omdat je veel op tournee bent, voel je je snel eenzaam, waardoor je een eenvoudige prooi voor gevaarlijke mannen wordt." Staton heeft inmiddels een nieuwe vriend, met wie ze snel hoopt te trouwen. "En nee: hij werkt gelukkig niet in de showbizz", lacht ze.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen