Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roger Waters doet Arrow-concert over in Ahoy'

Shownieuws

Roger Waters deed vrijdag zijn concert op het Arrow Rock Festival nog eens dunnetjes over in de Rotterdamse Ahoy'. Hij speelde veel nummers van Pink Floyd.

Roger Waters deed vrijdag zijn concert op het Arrow Rock Festival twee weken na dato nog eens dunnetjes over in de Rotterdamse Ahoy'. Net als op het rockfestival in Lichtenvoorde, speelde hij opnieuw veel werk van zijn oude band Pink Floyd, waaronder een integrale uitvoering van het legendarische album 'Dark side of the moon'. Het concert in Ahoy' werd als extra datum in de Europese tournee van de 61-jarige bassist ingelast, omdat de wereldpremière van Waters' opera 'Ça ira' is verplaatst naar Rome.

Twee jaar geleden deed Waters voor het laatst Ahoy' aan. Speelde hij toen nog relatief veel werk van zijn vier soloalbums, het afgelopen jaar heeft Waters Pink Floyd herontdekt. Waters onderhoudt sinds zijn vertrek uit de band twintig jaar geleden een soort haat-liefdesrelatie met de groep die hij in 1966 met vier studievrienden uit het Engelse Cambridge oprichtte. Na de verrassende reünie van de band op het Live8-concert in juli vorig jaar, presenteert Waters zichzelf opeens als 'The creative genius of Pink Floyd'. Volgende week wordt hij bij een concert in Londen zelfs bijgestaan door Nick Mason, de toetsenist die hij in 1982 nog uit Pink Floyd zette.

Waters begon in 1999 voor het eerst in jaren weer aan een lange wereldtournee en treedt sindsdien met nagenoeg dezelfde begeleidingsband op. In vergelijking met het concert van vier jaar geleden had Waters ditmaal meer aandacht besteed aan de lichtshow en het videomateriaal dat tijdens het optreden werd vertoond. Meest opvallende Pink Floyd-nummers waren het ook door Pink Floyd nog zelden opgevoerde 'Sheep' van het in 1977 verschenen album 'Animals' en 'Have a cigar' van 'Wish you were here' uit 1975. Wel trakteerde Waters zijn fans nog op een nieuw solonummer: 'Leaving Beirut'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen