Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteurs uit 'Doodeind' lonken naar Tarantino

Shownieuws

Quentin Tarantino heeft interesse getoond voor een remake van de horrorfilm Doodeind: de hoofdrolspelers doen 'met liefde' mee.

Acteurs uit 'Doodeind' lonken naar Tarantino

Everon Jackson Hooi, Mads Wittermans en Terence Schreurs uit de film 'Doodeind' hebben meer gemeen dan een rol in deze nederhorror: ze willen alledrie 'met liefde' en 'voor een appel en een ei' meespelen in de remake van de film van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino. Als die er komt, tenminste. "Want dat is nog afwachten", denkt Wittermans, die grapt Tarantino al jaren te kennen. "Het is moeilijk te geloven dat zo'n grote regisseur interesse heeft."

Jackson Hooi en Schreurs hebben juist geen enkele twijfel dat het productiehuis van de 'Kill Bill'-regisseur een eigen versie wil maken van 'Doodeind', zoals eerder deze week naar buiten kwam. "Zulk groot nieuws verzin je niet. Daar moet een kern van waarheid in zitten", meent Jackson Hooi. Hij betwijfelt wel of hij zelf dan ook weer mag meespelen, hoe graag hij ook zou willen. "Voor buitenlandse producties kiezen ze volgens mij voor buitenlandse acteurs. Ik ben mijn Engels dus nog niet aan het opkrikken."

De première van 'Doodeind' vond dinsdagavond plaats in het openluchttheater in het Bloemendaalse bos. De cast en crew, met uitzondering van hoofdrolspeelster Anniek Pheifer, keek geflankeerd door horrorfans, familie, vrienden en uitgenodigde BN'ers naar de film waarin zeven vrienden wanhopig proberen te ontsnappen uit een vervloekt landhuis.

Ondanks een fikse stortbui genoot het publiek van de première, en ook de acteurs vonden de regen geen enkel probleem. "Het paste juist wel bij het sfeertje van de film", zegt Scheurs, die na het vernemen van de weersverwachting toch besloot in een jurkje en op hakken te komen. "Gelukkig had de organisatie van tevoren aan iedereen van die oranje regenponcho's gegeven. Daardoor zag ik het hele theater op een gegeven moment heel knus bij elkaar onder die dingen zitten."

'Doodeind', waarin ook belangrijke rollen zijn weggelegd voor Victoria Koblenko, Alwien Tulner, Aram van de Rest en Micha Hulshof, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen