Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Auteurs smeken voor leven van Harry Potter

Shownieuws

Succesvolle auteurs Stephen King en John Irving smeken J.K. Rowling om Harry Potter niet te laten sterven in het laatste boek.

De succesvolle auteurs Stephen King en John Irving hielden dinsdag een pleidooi bij J.K. Rowling voor het leven van Harry Potter. De twee Amerikaanse auteurs willen Potter niet zien sterven in het laatste boek van de serie. Rowling, schrijfster van zes boeken over de tovenaarsleerling, deed geen beloften. Dat meldt het persbureau Reuters.

De Britse auteur Rowling zei gestaag te vorderen met haar laatste boek in de Harry Potterserie. "Ik voel me bevrijd. Eindelijk komt de ontknoping in zicht." De auteur wilde verder niet uitweiden over het boek.

Irving maakt zich zorgen over de afloop van Rowlings nieuwe boek. "Ik houd mijn vingers gekruist." King had hoop op een beter einde voor de jonge tovenaarsleerling. "Ik heb er alle vertrouwen in dat Rowling de hoofdpersoon goed behandeld."

De drie auteurs lazen voor uit eigen werk op een benefietvoorstelling in de Radio City Music Hall in New York. Met het evenement 'Een avond met Harry, Carrie en Garp', werd geld binnengehaald voor Artsen zonder Grenzen en de Haven Foundation, die werkloze artiesten helpt die werkloos zijn geworden door ongeval of ziekte.

Irving is onder meer bekend van zijn boeken 'De wereld volgens Garp', 'De regels van het Ciderhuis' en 'Weduwe voor een jaar'. King schreef horrorverhalen als 'Carrie', 'Het' en 'Misery'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen