Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Otis Redding krijgt postuum prijs

Shownieuws

Otis Redding wordt postuum onderscheiden met een Billboard Award. Hij krijgt de prijs vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de rhythm-and-blues.

Otis Redding wordt postuum onderscheiden met een Billboard Award. Dit meldt de Amerikaanse website Billboard. Redding krijgt de prijs vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling de rhythm-and-blues in Amerika. De weduwe van de zanger neemt de prijs op 6 september in ontvangst bij de Billboard R&B & Hip Hop Awards in Atlanta.

De prijs wordt uitgereikt ter gelegenheid van de veertigste sterfdag van de zanger. Redding kwam op 10 december 1967 om het leven tijdens een vliegtuigongeluk. Tijdens de uitreiking komen ook de twee zoons van Redding, Dexter en Otis III, aan het woord. De familie van Redding laat weten vereerd te zijn met de prijs.

Redding brak wereldwijd door met zijn optreden op het Monterey Pop Festival in 1967. De zanger scoorde in Nederland zijn grootste hit met het nummer 'Sittin' on the dock of the bay', waarmee hij in 1968 de zesde plaats bereikte van de Nederlandse Top 40.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen