Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meat Loaf en Jim Steinman leggen ruzie bij

Shownieuws

Meat Loaf heeft geen ruzie meer met componist Jim Steinman over de rechten op de naam 'Bat out of hell'. De rechtszaak over de titel van het album is afgezegd.

Meat Loaf heeft de ruzie met componist Jim Steinman over de rechten op de naam 'Bat out of hell' bijgelegd. De rechtszaak over de titel van het succesvolle album uit 1977 is afgeblazen. Dat meldt het persbureau Reuters.

Steinman schreef de muziek en de teksten. Hij bezit sinds 1995 de rechten op de naam 'Bat out of hell'. Meat Loaf vindt dat zijn naam sinds 1977 onlosmakelijk verbonden is met de titel. In juni stapte de rocker naar de rechter om het recht op het gebruik van de naam op te eisen. De twee hebben ondertussen hun meningsverschil bijgelegd. "Het probleem loste zich vanzelf op. We wilden hier geen van beiden ruzie over maken", zei Meat Loaf in een interview met Reuters.

In 1993 werkten Meat Loaf en Steinman samen aan het album 'Bat out of hell: back into hell'. Nu de ruzie is opgelost, komt in oktober het derde album 'Bat out of hell: the monster is loose' uit.

De als Marvin Lee Aday geboren zanger Meat Loaf is onder meer bekend van de nummers 'Paradise by the dashboard light' en 'I'd do anything for love (But I won't do that)'. Meat Loaf speelt een rol in de cultfilm 'The Rocky Horror picture show'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen