Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sander Lantinga weigert zich aan te passen

Shownieuws

BNN-presentator Sander Lantinga heeft soms de behoefte zich af te zetten tegen de maatschappij. "Ik weiger om me te conformeren", vertelt hij in het AD.

Sander Lantinga heeft soms de behoefte zich af te zetten tegen de maatschappij. Dat vertelt de BNN-presentator in een interview in het Algemeen Dagblad. "Ik weiger om me te conformeren. Ik ben, denk ik, ergens in mijn zestiende levensjaar blijven hangen."

Voor het nieuwe seizoen van het programma 'Try before you die' rende Sander onlangs naakt de baan op tijdens de kwartfinale van het tennistoernooi van Wimbledon. Hij had geen rekening gehouden met de aandacht die hij zou krijgen. "Ik besefte de impact pas toen ik op de cover van alle Engelse tabloids stond." Het was ook helemaal niet zijn bedoeling geweest zichzelf op de kaart te zetten. "Ik dacht alleen maar: het moet een leuk en stoer item worden."

De 29-jarige presentator laat zich niet snel afschrikken. Hij vertelt wel even bang te zijn geweest toen hij voor het programma meedeed aan de stierenloop in Pamplona. In de Spaanse stad worden elk jaar enkele stieren losgelaten in de straten, waarna mannen zich ertussen wagen. Er vallen altijd gewonden. "Ik dacht: ik heb zoveel te verliezen", zegt Sander. "Maar ja, het programma gaat over grenzen verleggen. Dus dan moet je op een gegeven moment niet zeiken, vind ik, maar gewoon doen."

Sander verbaast zich soms zelf over hoe goed het gaat met zijn carrière. Na de School voor de Journalistiek werkte hij achtereenvolgens bij Hart van Nederland, MTV, de NPS en BNN. Vanaf 4 september krijgt hij zijn eigen radioprogramma op 3FM, met voormalig NPS-collega Coen Swijnenberg. "Het is tot nu toe zo gemakkelijk gegaan", zegt hij. "Komt dat nou omdat ik schijtmazzel heb, of talent? Ik ben er nog niet achter."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen