Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederland vindt Wendy van Dijk grootste positivo

Shownieuws

Wendy van Dijk is de meest positieve Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van stichting Nederland Positief. Marco Borsato werd tweede.

Wendy van Dijk is de meest positieve Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van stichting Nederland Positief, zegt voorzitter Christian Houkes maandag.

Ruim duizend volwassen Nederlanders zijn voor het onderzoek via internet ondervraagd. De respondenten werd niet gevraagd naar de reden van hun voorkeur. Het was de bedoeling dat zij spontaan een naam invulden; in de vragen werden geen namen van bekende Nederlanders genoemd.

Voorzitter Houkes van Nederland Positief ziet de uitverkiezing van de blonde televisiepresentatrice als een teken dat zijn organisatie op het goede spoor zit. Van Dijk ontvangt later dit jaar de oorkonde 'Nederland Positief' vanwege haar inzet voor het goede doel. Het is nog niet bekend wanneer de uitreiking plaatsvindt.

De toptien van positieve Nederlanders bestaat verder uit Marco Borsato, Jan Peter Balkenende, Frans Bauer, Wouter Bos, Emile Ratelband, koningin Beatrix, Rita Verdonk, prinses Máxima en Jan Marijnissen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen