Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dracula kan bloed van Nicolas Cage wel drinken

Shownieuws

Christopher Lee heeft uitgehaald naar collega Nicolas Cage. De Dracula-acteur vindt dat Cage in een 'hopeloze' remake speelt van zijn 'The wicker man'.

De Britse acteur Christopher Lee heeft uitgehaald naar Nicolas Cage, omdat zijn jongere Amerikaanse collega de hoofdrol speelt in een herverfilming van een productie waarin Lee speelde. De nu 84-jarige Dracula-acteur speelde in 1973 in de Britse horrorklassieker 'The wicker man', die volgens Lee niet eenvoudig is te evenaren.

De Hollywood-remake met Cage in de hoofdrol is 'hopeloos', zei Lee maandag tegen het Britse persbureau Wenn. "Ik zou er niet aan zijn begonnen als het de eerste keer zo succesvol was."

In de film speelt de 42-jarige Cage een sheriff die de verdwijning van een meisje onderzoekt op een afgelegen eiland voor de kust van het Amerikaanse Maine. Hij stuit op heidense rituelen die worden uitgevoerd onder leiding van Sister Summersisle (Ellen Burnstyn). Deze rol heette in de oorspronkelijke versie Lord Summersisle en werd gespeeld door Lee.

Volgende maand komt de nieuwe film in de Nederlandse bioscopen. Neil LaBute, bekend van 'Nurse Betty' (2000), tekende voor de regie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen