Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vuile straten van New York wachten op Boy George

Shownieuws

Boy George struint deze week door de straten van New York op zoek naar afval. De Brit begint donderdag aan zijn taakstraf van vijf dagen wegens drugsbezit.

(Novum/AP) - Boy George struint deze week door de straten van New York op zoek naar afval. De Britse popster begint donderdag aan zijn taakstraf van vijf dagen. De voormalige zanger van de Culture Club moet straten vegen in bekende wijken van de stad als Chinatown, Little Italy, Nolita en de Lower East Side. Een woordvoerder van de gemeentelijke reinigingsdienst heeft de datum en de wijken bekendgemaakt.

In oktober kreeg de 45-jarige Boy George bezoek van de politie, nadat hij het alarmnummer had gebeld. De zanger dacht een inbreker te horen in zijn appartement. Agenten troffen in de woning geen inbreker aan, maar wel cocaïne.

De Brit kreeg de taakstraf in juni opgelegd. Hij gaf daarbij aan dat hij liever iets anders zou doen dan het rapen van afval. Zijn advocaat vreesde een 'mediacircus' als de artiest zijn straf in het openbaar moet uitvoeren. De rechter noemde de alternatieven waar Boy George mee kwam echter belachelijk. Hij had onder meer voorgesteld een mode- en make-upworkshop te geven of als dj op te treden tijdens een benefietgala voor de bestrijding van aids.

Boy George is onder meer bekend van de nummers 'Karma Chameleon' en 'Do you really want to hurt me'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen