Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moordzaak Notorious B.I.G. heropend

Shownieuws

De politie van Los Angeles start een nieuw onderzoek naar de onopgeloste moord op rapper Notorious B.I.G. Daarvoor is een apart onderzoeksteam opgericht.

(Novum/AP) - De politie van Los Angeles start een nieuw onderzoek naar de onopgeloste moord op rapper Notorious B.I.G. Daarvoor is een apart onderzoeksteam opgericht, meldt de Los Angeles Times maandag.

Het nieuwe onderzoek vindt plaats tegen de achtergrond van een door de familie van de rapper aangespannen rechtszaak. De familieleden beweren dat de rapper door corrupte politieagenten is vermoord.

Christopher Wallace, de echte naam van Biggie, was 24 toen hij in 1997 in Los Angeles werd doodgeschoten. Hij was een van de meest invloedrijke hiphopartiesten van de jaren negentig. Zijn albums 'Ready to die' en 'Life after death' worden gezien als enkele van de beste in het genre.

De politie onderzoekt momenteel of de moord samenhangt met de dodelijke aanslag op rapper Tupac Shakur in Las Vegas een halfjaar eerder. Ook kijkt de politie of Tupacs toenmalige platenbaas, Marion 'Suge' Knight, bij de moord is betrokken. Knight heeft altijd elke betrokkenheid ontkend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen