Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederhorror Doodeind gaat de bossen in

Shownieuws

De Nederlandse horror 'Doodeind' beleeft zijn première dinsdag niet in een bioscoopzaal, maar in de Bloemendaalse bossen. De cast is daarbij aanwezig.

De Nederlandse horrorfilm 'Doodeind' beleeft zijn première niet in een bioscoopzaal, maar in de Bloemendaalse bossen. Dinsdag precies om middernacht is de angstaanjagende laatste scène van de film te zien voor horrorfans. De cast, met onder anderen Victoria Koblenko, Anniek Pheifer en Everon Jackson Hooi, kijkt met hen mee.

Voor de acteurs wordt het niet de eerste keer dat ze hun eigen werk aanschouwen. Ter voorbereiding op een persdag eerder dit jaar kregen ze de film al eens te zien. "Vernieuwend, on-Nederlands en een kei van een film", vond actrice Alwien Tulner van het project, waarin ze een geestverschijning speelt. Acteur Mads Wittermans, die in een van de eerste scènes wordt aangevallen door bloeddorstige rottweilers, noemde de film schrikbarend en angstaanjagend.

'Doodeind' verhaalt over een groep jongeren die tijdens een vakantie in Schotland in een vervloekt landhuis terechtkomt. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien een vreemde verschijning van een vrouw. Als ze willen ontsnappen, moeten ze het mysterieuze verleden van het huis zien te ontrafelen.

De première van 'Doodeind' wordt in de bossen ingeleid met een optreden van rapper Nino, die de titelsong 'Alleen voor de wereld' ten beste geeft. Woensdag gaat de film draaien in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen