Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Miami vice' verslaat 'Pirates' in Amerika

Shownieuws

'Miami vice' is in zijn openingsweekend op de eerste plaats binnengekomen van de Amerikaanse boxoffice. 'Pirates of the Caribbean' werd naar plaats 2 verdreven.

(Novum/AP) - 'Miami vice' is in trek bij het Amerikaanse bioscooppubliek. In zijn openingsweekeinde kwam de film op de eerste plaats binnen van de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzet. Hiermee stoot 'Miami vice' het succesvolle 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' van de toppositie. De film, met Colin Farrell en Jamie Foxx in de hoofdrollen, behaalde deze week een omzet van ruim 25 miljoen dollar (bijna twintig miljoen euro), terwijl 'Pirates' het met 'slechts' 20,5 miljoen dollar (bijna zeventien miljoen euro) moest doen.

'Pirates' is nog steeds uiterst succesvol. Na drie weken heeft de film in totaal een omzet van bijna 360 miljoen dollar (ruim 280 miljoen euro) behaald, waarmee het de best bezochte film is uit de historie van filmstudio Disney. Hiervoor ging die eer naar de animatiefilm 'Finding Nemo', met een totale omzet van 340 miljoen dollar (bijna 270 miljoen euro).

Op de derde plaats in de Amerikaanse boxoffice is afgelopen weekeinde de tienerfilm 'John Tucker must die' geëindigd, met een omzet van veertien miljoen dollar (ruim elf miljoen euro). De komedie, waarin zangeres Ashanti een hoofdrol speelt, gaat over drie meisjes die zinnen op wraak, als blijkt dat de knappe John Tucker met alle drie de dames tegelijk aan het daten is.

'Miami vice' is vanaf 17 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien. 'John Tucker must die' gaat op 25 januari volgend jaar in première. 'Pirates of the Caribbean: Dead man's chest' ging in Nederland tweeënhalve week geleden in première en zorgde ook hier voor records.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen