Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Achter de schermen bij de Fashion Week

Shownieuws

Een select publiek heeft op de Fashion Week een kijkje achter de schermen genomen bij de modeshow van Hans Ubbink. Matthijs van Nieuwkerk vond het erg leuk.

Een select publiek mocht zondagavond een kijkje achter de schermen nemen bij de modeshow van Hans Ubbink op de Amsterdam Fashion Week. Journalisten en enkele bekende Nederlanders kregen voorafgaand aan de show backstage een diner voorgeschoteld. Voor presentator Matthijs van Nieuwkerk was het zijn eerste kennismaking met de modewereld. "Ik weet helemaal niets van mode", zei hij. "Maar ik vind het heel leuk. Ik moet alleen nog op zoek naar de naakte modellen hierachter, want die heb ik nog niet gezien."

Niet alleen voor de presentator van De Wereld Draait Door was de modewereld iets nieuws. Ook cabaretier Remco Veldhuis, bekend van het duo Veldhuis & Kemper, keek zijn ogen uit. "Dit is voor mij echt een heel rare wereld. Ik weet niet wat ik zie." Veldhuis zegt de gesprekken die hij om zich heen hoort niet allemaal te begrijpen. "Ik heb ook heel veel termen voor cocaïnegebruik gehoord die ik niet ken", grapt hij.

Van Nieuwkerk en Veldhuis weten misschien weinig van de modewereld, ontwerper Hans Ubbink kennen ze wel. Beide heren worden voor hun werk regelmatig door hem in het nieuw gestoken. "Ik ken Hans eigenlijk vooral persoonlijk", zegt Veldhuis. Toen hij begon in de cabaretwereld benaderde hij Ubbink voor hulp bij de kleding op het podium van Veldhuis & Kemper. "Hij wilde meteen helpen. Ik vroeg hem nog of hij de show niet eerst wilde zien, maar hij zei dat hij dat niet nodig vond omdat hij mij als mens mocht. En dat is voor Hans het belangrijkst: de persoon achter de kleding."

Ubbink beaamt dat het hem uiteindelijk gaat om de mens. "Je moet je kleden zoals je bent. Het gaat om de persoon, niet om het effect." 'Something personal' is dan ook de ondertitel van zijn label. Het idee voor een diner achter de schermen heeft ook met die persoonlijkheid te maken. "Ik wil laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Ik wil de mensen de sfeer laten proeven die om een show heen hangt. Normaal ziet men alleen een modeshow en dat kan heel onpersoonlijk zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen