Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans verzot op zakendoen

Shownieuws

Produceren van televisie, een eigen drankje en een dildo, Lange Frans ziet het allemaal als mogelijke bron van inkomsten. De rapper praat graag over zakendoen.

Produceren van televisie, een eigen drankje en een dildo, Lange Frans ziet het allemaal als mogelijke bron van inkomsten. De rapper praat graag over zakendoen, blijkt uit een interview in De Volkskrant maandag. Ook leest hij 'plichtsgetrouw' het maandblad Quote. "Daar kan je veel van leren, hoe ondernemers dingen in de markt zetten bijvoorbeeld."

Een ding dat Frans inmiddels zelf 'in de markt' heeft gezet is een kledinglijn. Met rappartner Baas B kondigde hij vorige week aan in de mode te stappen. Zondag en maandag staan ze met een boot vol kledingmonsters achter de RAI in Amsterdam, omdat ze net te laat waren voor de inschrijving van de modebeurs in diezelfde RAI. Hun merk, Fugezi, bestaat onder meer uit joggingpakken, spijkerbroeken en T-shirts. Alleen voor mannen. "Volgend seizoen doen we ook een vrouwenlijn", belooft Frans.

Met de collectie treden de 25-jarige Lange Frans en de 24-jarige Baas B in de voetsporen van Amerikaanse rappers als Diddy, Jay-Z en 50 Cent, die allang niet meer afhankelijk zijn van hoeveel platen ze verkopen. Rappende Nederlanders zijn wat minder enthousiast als het op zaken aankomt, weet Lange Frans. "Veel rappers zijn lui, ze liggen graag in bed." Zelf weet hij wel beter. "Als je veel doet, krijg je veel. Als je niks doet, krijg je niks."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen