Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CBS vecht boete voor blote borst Janet Jackson aan

Shownieuws

Het Amerikaanse tv-station CBS legt zich niet neer bij de boete voor het uitzenden van de ontblote borst van Janet Jackson. Het station gaat in hoger beroep.

(Novum/AP) - Het Amerikaanse televisiestation CBS legt zich niet neer bij de boete voor het uitzenden van beelden van de ontblote borst van Janet Jackson. De boete van 550 duizend dollar, ruim 430 duizend euro, is vrijdag betaald. Maar de zender heeft hoger beroep aangetekend bij het gerechtshof in Philadelphia. De boete werd in 2004 opgelegd door de FCC, het controleorgaan voor de Amerikaanse radio en tv.

Tijdens de finale van de Super Bowl, die traditiegetrouw het einde van het American-footballseizoen inluidt, zond CBS in de rust een optreden uit van Janet Jackson en Justin Timberlake. Toen Timberlake naar de kleding van Janet graaide, ontblootte hij haar borst. De FCC kreeg daarop meer dan een half miljoen klachten binnen.

CBS heeft excuses aangeboden voor de 'Nipplegate'-affaire, maar is het niet eens met de boete. Het station laat weten alle middelen aan te boren om aan te tonen dat de FCC overdrijft.

Sinds het incident kennen live-uitzendingen op radio en televisie een vertraging van vijf seconden uitgezonden en staan Amerikaanse media behoorlijk onder druk. Vorige maand verhoogde president Bush de maximale boete voor het uitzenden van 'onbehoorlijk materiaal' naar 325 duizend dollar per overtreding, ruim 250 duizend euro. De maximale boete was 27.500 dollar, ruim twintigduizend euro. CBS moest boetes betalen voor al zijn lokale zenders.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen