Kies je favoriete radiostation

Dossiers

President Bush ontvangt Idols-finalisten

Shownieuws

De tien finalisten van de laatste editie van American Idol hebben een bezoekje gebracht aan president Bush. Die gaf toe het programma nooit te hebben gezien.

(Novum/AP) - Hij heeft het programma nog nooit gezien, maar de Amerikaanse president Bush wilde de tien finalisten van American Idol wel ontvangen op het Witte Huis. Volgens zijn woordvoerder is de president maar al te goed op de hoogte van het succes van het programma, waar het afgelopen seizoen telkens gemiddeld 26 miljoen mensen naar keken. Nadat hij had meegewerkt aan een fotosessie kreeg de president een mondharmonica cadeau.

De ontmoeting kwam tot stand doordat de winnaar van de vijfde Amerikaanse editie van de talentenjacht, Taylor Hicks, connecties heeft met het Witte Huis. Een voormalige juf van zijn middelbare school is één van de secretaresses van presidentsvrouw Laura Bush.

De Democraat Harry Reid stuurde de president naar aanleiding van het bezoek een verklaring waarin hij stelde dat American Idol meer wordt gewaardeerd dan Bush. Ook zou deze het themanummer van het programma 'Nobody knows the trouble I've seen', van Louis Armstrong', volgens hem uit zijn hoofd moeten leren.

American Idol is in Nederland populair als Idols. De van oorsprong Britse show bracht artiesten als Jamai. Boris en Rafaëlla voort.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen