Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijna half miljoen voor gitaar McCartney

Shownieuws

De eerste gitaar die Paul McCartney vasthield, is bij een veiling in Londen voor 485 duizend euro onder de hamer gegaan. Dat is drie keer zoveel als verwacht.

(Novum/AP) - De eerste gitaar die Paul McCartney vasthield, is bij een veiling in Londen voor 485 duizend euro onder de hamer gegaan. Dat is drie keer zoveel als de verwachte opbrengst, maakten de Abbey Road Studios bekend. Een vroegere schoolvriend van de 64-jarige ex-Beatle heeft de gitaar verkocht om zijn pensioen aan te vullen.

Bij het instrument zat een brief van McCartney. "Deze gitaar is de eerste die ik ooit vasthield. Het was ook het instrument waarop ik mijn eerste akkoorden leerde." Ook horen er twee foto's bij het veilingstuk, waarop hij de gitaar bespeelt. De eerste stamt uit 1957, de tweede uit dit jaar.

De winnende bieder was de Amerikaanse Beatles-fanaat Craig Jackson. "Dit is een belangrijk stuk uit de geschiedenis van de rockmuziek en ik ben een extreem gelukkig man", zei hij vrijdagavond. "Zonder deze gitaar hadden The Beatles misschien niet eens bestaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen