Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bennie Jolink opgelucht na gewonnen rechtszaak

Shownieuws

Bennie Jolink is opgelucht dat de rechtszaak tegen ex-gitarist Paul Kemper achter de rug is. "We hebben nu de beste ploeg uit de geschiedenis van Normaal."

Bennie Jolink is opgelucht nu de rechtszaak tegen voormalig Normaal-gitarist Paul Kemper achter de rug is. "We hebben nu de beste ploeg uit de hele 31-jarige geschiedenis van Normaal," zegt de voorman van de Achterhoekse band zaterdag in een interview met De Telegraaf. "Tegenwoordig is het weer een feest om met Normaal muziek te maken. Het gaat stukken beter."

Kemper werd zeven jaar geleden uit de band gezet nadat de overige leden unaniem hadden besloten dat hij weg moest. De gitarist zeurde volgens Jolink voortdurend over geld, waardoor de sfeer in de band verpest werd. Donderdag wees de rechter een eis van Kemper af. Hij had miljoenen geclaimd omdat hij inkomsten zou hebben gemist. "Als Paul had gewonnen, zouden we volledig failliet zijn gegaan", zegt Jolink.

Het einde van het conflict met Kemper is nog niet helemaal in zicht. Jolink vertelt in de krant dat een proces wegens smaad nog volgt. De ex-gitarist heeft volgens de muzikant meineed gepleegd en valse beschuldigingen geuit. Wanneer het volgende proces plaatsvindt, is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen