Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Who schrapt online uitzenden optredens

Shownieuws

The Who schrapt het live online uitzenden van optredens tijdens de tournee van de band. Gitarist Townshend en zanger Daltrey verschilden er van mening over.

The Who schrapt het rechtstreeks op internet uitzenden van optredens tijdens de wereldtournee van de band. Dat zegt gitarist Pete Townshend van de Britse groep vrijdag tegen de BBC. De band heeft daartoe besloten na een meningsverschil tussen Townshend en zanger Roger Daltrey. Volgens de 61–jarige gitarist vindt Daltrey dat de webcasts 'niets bijdragen aan de carrière van The Who'.

De band had al een team van cameramensen, mixers en geluidsmensen ingehuurd om de concerten online uit te zenden. Fans konden op die manier vanaf elke locatie alle optredens tijdens de tournee volgen. The Who stelde bij de presentatie van de internetmogelijkheid trots vast de eerste band te zijn die tijdens een tournee elke show live uitzendt.

Townshend is teleurgesteld over de beslissing van de band, maar zegt dat hij en Daltrey verder geen problemen met elkaar hebben. Hij voegt daaraan toe dat ze buiten de band om geen echte vrienden zijn. "We houden van elkaar, maar we zijn geen maatjes zoals Bono en The Edge van U2."

The Who begint op 12 september aan zijn nieuwe wereldtournee. De tournee bestaat uit 66 concerten in Europa en de Verenigde Staten. Het is de eerste wereldtournee van de band in 25 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen