Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe band voor Damon Albarn

Shownieuws

Gorillaz-zanger Damon Albarn is met Paul Simonon en Simon Tong een nieuwe band begonnen, The Good the Bad and the Queen. De debuutsingle verschijnt in oktober.

Gorillaz-zanger Damon Albarn is een nieuwe band begonnen, The Good the Bad and the Queen. De groep bestaat naast Albarn uit Paul Simonon, voormalig bassist van punkrockband The Clash, Simon Tong, voormalig gitarist en toetsenist van The Verve, en de Afrikaanse drummer Tony Allen. De debuutsingle van de band moet in oktober uitkomen. Begin volgend jaar verschijnt een album, meldt muzieksite NME.

Albarn, die in de jaren negentig bekend werd als zanger van britpopband Blur, was aanvankelijk bezig met een soloproject. Dat ligt voorlopig stil. Over een comeback van Blur, dat het na het uitbrengen van het laatste album in 2003 voor gezien hield, werd de afgelopen maanden druk gespeculeerd in de media. Duidelijkheid daarover is er niet. Wel liet Albarn eerder dit jaar weten niet door te gaan met hobbyband Gorillaz.

The Good the Bad and the Queen maakt in oktober zijn livedebuut tijdens Electric Proms, een muziekevenement van de Britse omroep BBC.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen