Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter-ster naakt in theaterdebuut

Shownieuws

Daniel Radcliffe is binnenkort naakt te zien in zijn toneeldebuut. De 17-jarige hoofdrolspeler uit de Harry Potter-films speelt in het West End-stuk 'Equus'.

(Novum/AP) - Daniel Radcliffe is binnenkort naakt te zien in zijn toneeldebuut. De 17-jarige hoofdrolspeler uit de Harry Potter-films kruipt in het toneelstuk 'Equus' in de huid van Alan. In één scène van het stuk is Radcliffe naakt te zien terwijl hij op een paard rijdt. De naaktscène maakt deel uit van de groei die de Brit doormaakt als acteur, zegt zijn woordvoerder. "Hij groeit op als acteur en daar horen ook meer uitdagende rollen bij."

Het toneelstuk verhaalt over de stalknecht Alan die wordt ondervraagd door een psychiater nadat hij zes paarden de ogen heeft uitgestoken. 'Equus' gaat in maart in première op West End in Londen. Radcliffe kijkt uit naar het spelen in het stuk, zegt zijn woordvoerder. "Het is een bijzonder stuk en Daniel ziet het helemaal zitten."

'Equus' werd voor het eerst opgevoerd in 1973. Anthony Hopkins en Richard Burton vertolkten de hoofdrollen in de verfilming van het toneelstuk uit 1977. Acteur Richard Griffiths, te zien als Uncle Vernon in de Harry Potter-films, speelt in het toneelstuk de psychiater die Radcliffe's karakter ondervraagt.

Radcliffe is momenteel bezig met de opnamen van de vijfde Harry Potter-film, 'Harry Potter and the order of the Phoenix'. De film is vanaf maart in de Britse bioscopen te zien. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen