Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur Miami Vice wilde geen kloon van serie

Shownieuws

De regisseur van de film 'Miami Vice', Michael Mann, wilde geen filmversie van de serie maken. Het verhaal is een stuk donkerder.

Michael Mann, de regisseur en schrijver van de filmversie van Miami Vice, heeft proberen te vermijden dat de film een nieuwe versie van de serie werd. "Dat zou nostalgie zijn, en dat vind ik totaal niet interessant." Mann was in de jaren tachtig uitvoerend producent van de oorspronkelijke serie.

De 63-jarige Mann heeft voor de film een veel 'donkerder' verhaal geschreven, zonder de typische kenmerken van de serie. De pastelkleuren van de decors ontbreken en de dialogen zijn somberder van aard.

De Amerikaanse regisseur wilde vanaf het moment dat hij het script van de serie las al een Miami Vice-film maken. Vervolgens probeerde hij als producent 'van iedere aflevering een kleine film te maken.'

Colin Farrell en Jamie Foxx vertolken in Miami Vice de rollen van James 'Sonny' Crockett en Ricardo Tubbs. De film, die 107 miljoen euro heeft gekost, is vanaf 17 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen