Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Russen klagen over uitslag Songfestival

Shownieuws

In Rusland klinken teleurgestelde geluiden na de tweede plaats van Dima Bilan op het Songfestival. Veel Russen vinden de zanger beter dan de winnaar Lordi.

(Novum/AP) - In Rusland klinken teleurgestelde geluiden na het behalen van de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival. De Russen kunnen niet verkroppen dat zanger Dima Bilan is verslagen door een groep gemaskerde hardrockers uit Finland. Volgens sommigen is Rusland het slachtoffer geworden van de vele proteststemmers in Europa.

De Russische muziekproducent Yuri Aktsyuta neemt het Songfestival nauwelijks nog serieus. "Ik heb het gevoel dat het gaat om circusartiesten. Het is geen normale liedjeswedstrijd meer", licht hij toe. Aktsyuta is ervan overtuigd dat het nummer Never Let You Go van de Rus Bilan veel beter is dan Hardrock Hallelujah van de Finse winnaar Lordi. Hij denkt dat de stemmers niet hebben gekeken naar het mooiste liedje, maar dat ze andere motieven hadden. "De stemmen voor Finland waren proteststemmen, alleen weet ik niet waartegen geprotesteerd werd."

Ook de luisteraars van het Moskouse radiostation Ekho Moskvy zijn teleurgesteld in de uitslag van het Songfestival. Volgens één van hen is de tweede plaats van Dima Bilan het gevolg van anti-Russische gevoelens in Europa.

De 24-jarige Bilan reageert diplomatieker dan zijn landgenoten. Volgens de Russische zanger waren er in Athene veel 'interessante artiesten'. Bilan is trots op zijn tweede plaats en denkt veel profijt te kunnen hebben van zijn prestatie. "Het is geweldig dat ik nu in heel Europa bekend ben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen