Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Treble op drie na laatste in de halve finale

Shownieuws

Treble is in de halve finale van het Songfestival geëindigd op de twintigste plaats. Daarmee heeft het Nederlandse trio slechts drie landen achter zich gelaten.

Treble blijkt donderdag in de halve finale van het Eurovisie Songfestival geëindigd op de twintigste plaats. Daarmee heeft het Nederlandse trio slechts drie landen achter zich gelaten. Alleen Monaco, Wit-Rusland en Andorra scoorden slechter.

Donderdag zijn de eerste tien landen van de halve finale in willekeurige volgorde bekendgemaakt. Met de precieze uitslag is gewacht om beïnvloeding voor de finale te voorkomen. De op voorhand tot de favorieten gerekende Kate Ryan is, naar nu blijkt, maar net buiten de boot gevallen. De Belgische zangeres werd donderdag twaalfde.

De top drie van de halve finale was vrijwel gelijk aan die van de finale. Finland was donderdag de beste, Bosnië-Herzegovina tweede en Rusland derde. De laatste twee landen hebben in de uitslag van de finale stuivertje gewisseld. Van de toptien van het Songfestival kwamen alleen Roemenië (vierde) en Griekenland (negende) niet uit in de halve finale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen