Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nummers Metallica toch op iTunes

Shownieuws

Metallica biedt zijn muziek aan op iTunes. De groep weigerde dat lang, omdat het aanbieden van losse nummers het einde van het album zou kunnen inluiden.

(Novum/AP) - Metallica biedt zijn muziek vanaf volgende week aan op de site van iTunes. De groep heeft dat lang geweigerd, omdat de bandleden vinden dat het aanbieden van losse nummers het einde van het muziekalbum kan inluiden. De metalband is nu toch overstag gegaan. De groep zegt in een bericht op de eigen website te accepteren dat steeds meer fans online muziek aanschaffen.

Aan de vier albums die worden aangeboden, 'Kill 'em all', 'Ride the lightning', 'Master of puppets' en '... And justice for all' worden live nummers toegevoegd van een optreden in Seattle in 1989. Fans kunnen de albums in complete vorm downloaden of de nummers los aanschaffen. Andere albums van Metallica volgen later dit jaar.

De nummers zijn via de Amerikaanse en Canadese versies van iTunes te bestellen. Een woordvoerder van de Nederlandse iTunes-site zegt vrijdag niet te weten of en wanneer de nummers op de Nederlandstalige site beschikbaar zijn.

Metallica heeft zich in het verleden sterk uitgesproken tegen het downloaden van losse nummers. In 2000 won de band een rechtszaak tegen download-service Napster, waardoor het bedrijf geen nummers van de band meer mocht aanbieden. Een nieuw album van de band komt volgend jaar uit en is vooralsnog titelloos.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen