Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans kunnen bellen met Rolling Stones

Shownieuws

Fans die niet bij een concert van de Rolling Stones zijn, kunnen toch meegenieten van de muziek. Zij kunnen live via de telefoon naar de optredens luisteren.

Fans die niet bij een concert van de Rolling Stones zijn, kunnen toch meegenieten van de optredens. Zij kunnen tijdens de Europese tour van de band live via de telefoon naar de concerten luisteren, voor ruim anderhalve euro per zeven minuten. Dat meldt het persbureau Reuters.

De Britse rockgroep is de eerste band die gebruikmaakt van de nieuwe technologie Listen Live Now. Die wordt vrijdag gelanceerd tijdens het concert van de Stones in het Stade de France in Parijs. Na zes minuten waarschuwt een stem de luisterende fan dat zijn luistertijd bijna voorbij is. Hiermee willen de bedenkers ook verhinderen dat opnamen van de concerten gemaakt worden via de telefoon, die vervolgens weer worden doorverkocht.

Een woordvoerder van Listen Live Now vertelt Reuters dat enkele maanden onderhandeld is met de tourmanager van de Rolling Stones. De band krijgt een onbekend deel van de opbrengst. Volgens de woordvoerder is de nieuwe technologie een gemakkelijke manier voor bands om wat bij te verdienen. "Het is een passieve manier van geld verdienen. En de kaartverkoop komt niet in gevaar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen