Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johansson ontkent divagedrag na mislopen musicalrol

Shownieuws

Scarlett Johansson ontkent dat divagedrag haar de hoofdrol heeft gekost in een musicalremake van 'The sound of music'. Ze zou belachelijke eisen hebben gesteld.

(Novum/AP) - Scarlett Johansson ontkent dat divagedrag haar de hoofdrol heeft gekost in een musicalremake van 'The sound of music' in Londen. Dat zegt haar woordvoerder nadat een van de bekendste theaterproducenten in Engeland, Andrew Lloyd Webber, zijn plannen om de blonde actrice te casten als kindermeisje Maria von Trapp heeft laten varen. De rol in de filmversie van de musical uit 1965 maakte van actrice Julie Andrews een grote ster.

Een reeks 'belachelijke' eisen van Johansson leidde ertoe dat de onderhandelingen over de rol spaak liepen, stelt het impresariaat van Webber. Zo zou ze altijd twee assistenten nodig hebben achter de coulissen en vond ze het geboden salaris te laag. Volgens Webber is vooral het management van Johansson de boosdoener. "Haar mensen zagen niet in waarom ze op West End moest staan voor tienduizend pond per week als ze tien miljoen dollar kan krijgen voor een film", zegt hij. "Irritant, want ze wilde zelf wel heel graag."

De woordvoerder van Johansson ontkent dat geld een rol heeft gespeeld bij het afketsen van de rol. Het drukke schema van de 21-jarige actrice uit 'Lost in translation' is volgens hem de reden voor de mislukte onderhandelingen. De uitspraken van Webber over te hoge eisen vindt hij zwaar overdreven. "Haar management vroeg om dingen die volkomen normaal zijn voor een actrice met haar staat van dienst."

Webber, die musicals als 'Jesus Christ superstar', 'Cats' en 'Evita' bedacht, heeft inmiddels een andere oplossing om aan een Maria te komen. In de finale van de realityshow 'How do you solve a problem like Maria' maken tien finalisten kans het beroemde personage op de planken te brengen. De première van 'The sound of music' op West End in Londen vindt in november plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen