Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrienden roemen Anneke Grönloh

Shownieuws

Vrienden van Anneke Grönloh spraken vol bewondering over de diva. Dit gebeurde tijdens de presentatie van twee dvd's van de 64-jarige zangeres Grönloh.

Anneke Grönloh werd donderdag volop geprezen door haar vrienden. Dit gebeurde tijdens de presentatie van twee dvd's van de 64-jarige zangeres. De dvd's geven een terugblik op haar 45-jarige carrière.

Jos Brink, een goede vriend van Grönloh, presenteerde donderdag de dvd's. Hij zegt veel ontzag te hebben voor Anneke. "Ze is een sterke vrouw. Anneke gelooft in de goedheid van de mens. Vanuit die gedachte leeft ze." Ook televisiekok Lonnie Gerungan spreekt met respect over de zangeres. "Anneke heeft veel doorzettingsvermogen. Ik heb daar veel bewondering voor. Zij heeft bereikt wat ze wilde bereiken."

Vorig jaar gaf Anneke een jubileumconcert om haar 45-jarige artiestenjubileum te vieren. Op de dvd '45 jaar Anneke Grönloh' staat het volledige jubileumconcert. De dvd 'Anneke & friends' bevat naast clips van de zangeres het complete voorprogramma met gaststerren als Ria Valk en Wieteke van Dort.

De presentatie was voor Anneke een speciale gebeurtenis. "Het jubileumconcert is uitgesteld toen mijn man overleed na een hersenbloeding. Pas een half jaar later was ik sterk genoeg om de show weer voort te zetten. Deze presentatie brengt ook weer emoties met zich mee."

De zangeres is bekend van nummers als 'Brandend zand', 'Paradiso' en 'Soerabaja'. In 1997 werd Grönloh benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze heeft ook vijf vermeldingen in het 'Guinness Book of Records'. Ze stond met 24 weken het langst op de eerste plaats van de hitlijst en stond het langst met een album in de hitparade, dat hield ze 37 maanden vol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen