Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verhitte BN'ers geven kledingadvies

Shownieuws

Tijdens een hittegolf moet zo weinig mogelijk kleding worden gedragen. Dat advies geven bekende Nederlanders bij de opening van de Fashion Week in Amsterdam.

Tijdens een hittegolf moet zo weinig mogelijk kleding worden gedragen. Dat advies geven bekende Nederlanders bij de opening van de Fashion Week in Amsterdam. Kledingontwerpster Judith Osborne vindt vooral dat kleding met warm weer niet te strak moet zitten. "Vrouwen moeten gewoon een kort broekje aantrekken en een wijd T-shirtje. En, als de lichaamsbouw het toelaat, geen bh."

Modeontwerper Daryl van Wouw ziet vrouwen in de zomer het liefst met een jurkje aan. "Luchtig en vrouwelijk. Dat lijkt me in de hitte ook het lekkerst zitten." Ook oud-bokser Religio Tuur ziet vrouwen het liefst in een mooi jurkje. Zelf draagt hij als het warm is graag witte kleding, het liefst van linnen. "Dat lucht namelijk heel erg door."

Het valt Tuur op dat het aanhoudend warme weer voor kledingproblemen zorgt in Nederland. "Het lullige is dat mensen niet verwachten dat het zolang warm blijft. Dat zie je aan de kleding. Ze weten niet meer wat ze moeten aantrekken."

Het dragen van zo weinig mogelijk kleding betekent voor de meeste BN'ers toch geen korte broek. Stylist Ruud van der Peijl vindt dat mannen best een korte broek kunnen dragen, maar zelf zal hij er niet snel in worden gezien. "Daar ben ik te oud voor", vindt hij. "En mijn benen zijn nooit mijn sterkste kant geweest."

Ook Regilio Tuur vindt dat mannen alleen een korte broek kunnen dragen als ze mooie benen hebben. "En het moet de juiste broek zijn." Kunstenares Ans Markus is het niet met hen eens. "Een korte broek bij een man ontneemt alle erotische gevoelens."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen