Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Deel opbrengst 9/11-film naar goede doelen

Shownieuws

Een deel van de winst die de film 'World Trade Center' oplevert, gaat naar goede doelen. De film gaat over de aanslagen op doelen in de VS op 11 september 2001.

(Novum/AP) - Een deel van de winst die de film 'World Trade Center' oplevert, gaat naar goede doelen. Van de totale opbrengst van de film in het openingsweekeinde gaat tien procent naar charitatieve instellingen die aan de ramp zijn gerelateerd. De film van Oliver Stone gaat op 9 augustus wereldwijd in première.

Vijf procent van de opbrengst van het openingsweekend gaat naar de World Trade Center Memorial Foundation. Deze organisatie zamelt geld in voor een ruim vierhonderd miljoen euro kostend monument voor de slachtoffers van de aanslagen met vliegtuigen. De overige vijf procent wordt verdeeld over drie andere goede doelen.

'World Trade Center' verhaalt over twee politieagenten die opgesloten zitten in de Twin Towers van het World Trade Center in New York ten tijde van de aanslagen op 11 september 2001. Nicolas Cage en Michael Pena vertolken de hoofdrollen in de film. Een trailer van de film kreeg in mei lovende recensies tijdens het filmfestival in Cannes.

In april ging met United 93 de eerste film over 9/11 in première. Filmproducent Universal Pictures schenkt ook een deel van de opbrengst van deze film aan een fonds voor de nabestaanden van de slachtoffers. De film leverde in de eerste drie dagen ruim 9,1 miljoen euro op in de Verenigde Staten en is in Nederland vanaf 31 augustus te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen