Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans en Baas B gaan modewereld in

Shownieuws

Lange Frans en Baas B lanceren binnenkort een eigen kledinglijn. Het merk moet een jong en mannelijk publiek aanspreken.

Lange Frans en Baas B lanceren binnenkort een eigen kledinglijn. Dat heeft het management van het rapduo donderdag laten weten. Het merk, dat de naam Fugezi krijgt, moet een jong en mannelijk publiek aanspreken. De rappers werken voor hun kledinglijn nauw samen met ontwerper Dennis Roelofsen. De collectie wordt dit weekeinde gepresenteerd op een boot in de buurt van de Amsterdamse RAI.

Fugezi is een verbastering van Fugazi, wat in Italiaanse straattaal 'vals' of 'namaak' betekent. Het merk bestaat uit twee lijnen: jeans en sportkleding. Als de kledinglijn succesvol blijkt, verschijnt in de toekomst ook een vrouwenlijn. De Fugezi-collectie ligt vanaf februari in de winkels.

De 25–jarige 'Lange' Frans Frederiks en de 23-jarige Bart 'Baas B' Zeilstra nemen zelf de financiering voor hun rekening. De twee hadden al langer plannen om te beginnen met een eigen kledingmerk. "Ze wilden dit al heel lang, maar hadden eerder niet de financiële middelen tot hun beschikking", zegt een woordvoerder van het management van de rappers. Talpa-presentator Humberto Tan en ex-Idol Boris gingen de Amsterdammers voor met een eigen kledinglijn.

Bart en Frans braken in 2004 door met de single 'Zinloos', waarop ook zangeres Ninthe is te horen. Het duo zei donderdag op de radiozender 538 in de toekomst te gaan samenwerken met Gordon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen