Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tineke de Nooij zoekt bevestiging

Shownieuws

Tineke de Nooij heeft bevestiging nodig. Daarom heeft ze, acht jaar na het beëindigen van haar tv-carrière, meegedaan aan het programma de TV Comeback Show.

Tineke de Nooij heeft bevestiging nodig. Daarom heeft ze, ruim acht jaar na het beëindigen van haar televisiecarrière, meegedaan aan het programma de TV Comeback Show. Dat vertelt de oud-presentatrice in De Telegraaf. "Presenteren kan ik namelijk wél goed. In tegenstelling tot verplegen." De man van Tineke, Peter IJkelenstam, heeft een hersenbeschadiging opgelopen als gevolg van meerdere beroertes.

De Nooij vertelt dat de situatie waarin zij en haar man zijn beland een moeilijke is. Hij is verlamd aan één kant van zijn lichaam en zit in een rolstoel. "Van nature ben ik zeer optimistisch. Maar dat betekent niet dat het altijd even makkelijk is." De presentatrice ziet in zichzelf ook geen geboren verzorgster. "Voor mijn gevoel ben ik de laatste anderhalf jaar een soort mislukte Moeder Theresa geweest. Echt hoor, ik ben er niet geschikt voor."

In het begin deed De Nooij de verzorging van haar man alleen, maar dat ging niet meer. Zonder de hulp van kinderen en kleinkinderen die ze nu krijgt, zou ze het naar eigen zeggen niet hebben gered. "Doordat de taken zo geweldig zijn verdeeld, kom ik eindelijk toe aan mezelf."

De opnamen voor de TV Comeback Show waren voor de 65-jarige presentatrice een welkome afleiding van haar dagelijkse beslommeringen. Het programma bij ouderenomroep Max biedt oud-presentatoren de mogelijkheid nog één avond in hun oude rol te kruipen, in een show die ze grotendeels zelf hebben ingevuld. De Nooij weet nog niet of ze haar rentree op de Nederlandse televisie zaterdag zelf zal bekijken. "Ik kijk niet zo graag naar mezelf."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen