Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling heeft te doen met Tourrenners

Shownieuws

Gerard Joling heeft tijdens de Tour de France medelijden gehad met de Nederlandse wielrenners. Hij vindt hun onderkomen armoedig, zegt hij in weekblad Story.

Gerard Joling heeft te doen met Tourrenners

Gerard Joling heeft tijdens het kijken naar de Tour de France medelijden gehad met de Nederlandse wielrenners. Dat zegt hij in zijn wekelijkse column in weekblad Story. De in zijn ogen armoedige accommodatie van de profrenners vindt hij absoluut niet kunnen. "Met plaatsvervangende schaamte zag ik hoe die topsporters erbij zaten."

De 46–jarige zanger ergerde zich verder mateloos aan Mart Smeets. Hij verwijt de presentator van Studio Sport dat hij zich te weinig inzet voor de Nederlandse Tourrenners. "Mart was cynisch over het armoedige onderkomen van onze renners, maar laat hij er eens iets aan doen." Joling kondigt aan een suite voor de renners te betalen als de situatie zich nog eens voordoet.

De zanger reageert verder op de uitspraken van Gordon in het mannenblad Playboy. In het interview zegt de 38–jarige Amsterdammer een betere zanger te zijn dan zijn mede-Toppers Joling en René Froger. Joling geeft hem in zijn reactie een veeg uit de pan. "Gordon, je bent één ding vergeten te zeggen: je bent ook de slankste van ons drie."

Momenteel is Joling bezig met de opnamen van zijn nieuwe, vooralsnog titelloze, Nederlandstalige cd. Het is nog niet duidelijk wanneer dat album uitkomt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen