Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwart jurkje Audrey Hepburn wordt geveild

Shownieuws

De zwarte jurk die Audrey Hepburn draagt in de openingsscène van de filmklassieker 'Breakfast at Tiffany's' wordt geveild.

Het zwarte jurkje dat Audrey Hepburn draagt in de openingsscène van de filmklassieker 'Breakfast at Tiffany's' wordt geveild. Op 5 december gaat het befaamde kledingstuk, dat naar verwachting tussen de vijfenzeventig- en honderdduizend euro oplevert, onder de hamer bij veilingshuis Christie's in Londen. De opbrengst komt ten goede aan minderbedeelden in India. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Het jurkje is ontworpen door de Franse ontwerper Hubert de Givenchy, die voor de film uit 1961 verantwoordelijk was voor de hele garderobe van Hepburn. De actrice is op haar beurt weer verantwoordelijk voor de populariteit van de zogenoemde 'little black dress'.

In 'Breakfast at Tiffany's', naar het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Truman Capote, speelt Hepburn de rol van praatzieke mannenverleidster Holly Golightly. In de eerste scène van de film stapt ze in het zwarte jurkje uit een taxi. Met een donut en een bekertje koffie in haar hand lonkt ze vervolgens naar de juwelen in de vitrine van diamantair Tiffany & Co.

Audrey Hepburn, die in 1929 in Brussel werd geboren als Edda van Heemstra-Ruston, overleed op 63-jarige leeftijd aan kanker. Ze zette zich jarenlang in voor verschillende goede doelen. Ze was onder meer ambassadrice van kinderrechtenorganisatie Unicef.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen