Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gebroeders Ko verbazen Zweedse dj met cover

Shownieuws

De single 'Boten Anna' van de Gebroeders Ko was een verrassing voor Zweedse dj Basshunter. De broers hebben een cover gemaakt van zijn gelijknamige nummer.

De nieuwe single 'Boten Anna' van de Gebroeders Ko was een verrassing voor de Zweedse dj Basshunter. De twee Nederlandse zangers hebben een cover gemaakt van zijn gelijknamige Zweedse nummer. De dj wist hiervan niets af, meldt zijn platenmaatschappij Warner.

De Zweedse afdeling van Warner, die het nummer van Basshunter in het Scandinavische land heeft uitgebracht, heeft de cover voor het nummer niet goedgekeurd. "Warner weet wel dat het nummer in Nederland is gecoverd. Maar het bedrijf heeft geen toestemming gegeven", zegt een woordvoerder. De Nederlandse zangers zeggen vooraf toestemming te hebben gevraagd aan de Nederlandse afdeling van Warner, die geen bezwaar zou hebben gehad. Een woordvoerder van Warner in Nederland ontkent dit.

Dj Basshunter was aanvankelijk niet op de hoogte van de Nederlandse cover. "Pas toen iemand hem het nummer liet horen was de zanger zacht gezegd erg verbaasd", zegt de woordvoerder van Warner in Zweden. "Hij maakt zich zorgen, maar hoopt dat dit alles opgelost kan worden zonder ruzie."

De Nederlandse zangers reageren gelaten. "Onze hit 'Toeter op een waterscooter' is ook in diverse landen vertaald. Daar moet je eigenlijk alleen maar trots op zijn."

De gebroeders Ko hebben alleen de tekst van 'Boten Anna' veranderd. De rest is hetzelfde gebleven. In Nederland is het Zweedse 'Boten Anna' deze zomer vooral populair op internet. De Nederlandse single is in Nederland en België in de winkels te koop. In de Mega Top Honderd kwamen de Gebroeders Ko vorige week binnen op nummer 48.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen