Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steely Dan woest op Owen Wilson

Shownieuws

De jazzrockgroep Steely Dan is woedend op Owen Wilson. De bandleden beweren dat de acteur één van hun nummers misbruikt in de komediefilm 'You, me and Dupree'.

(Novum/AP) - De Amerikaanse jazzrockgroep Steely Dan is woedend op acteur Owen Wilson. De bandleden Walter Becker en Donald Fagen beweren dat Wilson het nummer 'Cousin Dupree' heeft misbruikt voor zijn rol in de nieuwe komediefilm 'You, me and Dupree'. In een open brief op de website van Steely Dan eist de band dat de Texaanse acteur zijn excuses aanbiedt tijdens een optreden van Steely Dan in de Amerikaanse staat Californië.

De 37-jarige Wilson speelt in de film de rol van nietsnut Randy Dupree en brengt het gewraakte nummer in de film ten gehore. De 56-jarige Becker en de twee jaar oudere Fagen zijn niet bepaald gecharmeerd van Wilson's vertolking. "De uitvoering is ronduit slecht en absoluut niet grappig. Owen had hier nooit zijn medewerking aan mogen verlenen."

In 2001 kreeg Steely Dan een Grammy Award voor het nummer. Een woordvoerder van de band was niet bereikbaar voor commentaar en heeft nog niet laten weten of juridische actie wordt ondernomen.

In de film 'You, me and Dupree' wordt een pasgetrouwd stel, gespeeld door Kate Hudson en Matt Dillon, het leven zuur gemaakt door het werkloze personage van Owen Wilson. De film is vanaf 10 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen