Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rod Stewart rockt ouderwets op coveralbum

Shownieuws

Rod Stewart keert op zijn nieuwe album terug naar zijn roots. Op 'Still the same... great rock classics of our time' covert hij klassiekers uit het rockgenre.

(Novum/AP) - Rod Stewart keert op zijn nieuwe album terug naar zijn roots en gaat weer ouderwets rocken. Op 'Still the same... great rock classics of our time' covert de 61-jarige Schot een groot aantal klassiekers uit het rockgenre, meldt zijn platenmaatschappij J Records. Het album, dat op 10 oktober verschijnt, is het eerste rockalbum van Stewart in meer dan acht jaar.

Enkele nummers op het album zijn 'If not for you' van Bob Dylan, 'Crazy love' van Van Morisson en 'Still the same' van Bob Seger. Een cover van John Fogerty's 'Have you ever seen the rain' is de eerste single van het album. Wanneer de single verschijnt is nog niet bekendgemaakt.

Rod Stewart begon zijn carrière bij The Faces, waarvan ook Rolling Stones-bassist Ron Wood deel uitmaakte. Met zijn nieuwe album zou hij weer naar de muziek van deze periode terugkeren. De afgelopen drie jaar bracht Stewart vier delen van zijn 'Great American Songbook'-serie uit, waarin traditionele Amerikaanse liederen centraal staan. Vorig jaar ontving de zanger een eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen