Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Zoop in India' bekroond met Gouden Film

Shownieuws

'Zoop in India' wordt woensdag onderscheiden met de Gouden Film. De film krijgt deze prijs omdat meer dan honderdduizend mensen de film hebben bezocht.

'Zoop in India' wordt woensdag onderscheiden met de Gouden Film. Dit meldt het Nederlands Film Festival. De film krijgt deze prijs omdat meer dan honderdduizend mensen de film bezochten sinds de première vier weken geleden.

De hoofdrolspelers nemen de prijs woensdag in ontvangst tijdens de fandag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar kunnen fans vragen stellen en met de regisseur en acteurs van de film op de foto.

Regisseur Johan Nijenhuis zegt aangenaam verrast te zijn door de onderscheiding. "Ik voel me vereerd dat zoveel kinderen ondanks de tropische zomertemperaturen de film zijn gaan kijken en hoop dat er meer volgen."

De speelfilm 'Zoop in India' is, net als zijn voorganger 'Zoop in Afrika', gebaseerd op de populaire dagelijkse televisieserie Zoop. In de film reizen de hoofdrolspelers af naar India wanneer ze horen dat een kudde olifanten is ontvoerd. In hun pogingen de dieren te redden, trotseren ze allerlei gevaren en belanden ze zelfs in een Bollywood-film.

De Gouden Film wordt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm honderdduizend bioscoopkaartjes zijn verkocht. Bij vierhonderdduizend verkochte kaartjes wordt de Platina Film toegekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen