Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Politici Italië verbranden Da Vinci Code

Shownieuws

Twee raadsleden uit een Italiaans stadje hebben uit protest een exemplaar van The Da Vinci Code verbrand. Daarop werden ze met tomaten bekogeld.

(Novum/AP) - In de Italiaanse plaats Ceccano zijn zaterdag ongeregeldheden uitgebroken, toen twee gemeenteraadsleden op een plein in het centrum bij wijze van protest een exemplaar van The Da Vinci Code in brand staken. Het tweetal, de christendemocraat Stefano Gizzi en Massimo Ruspandini van de rechtse Nationale Alliantie, werd door omstanders voor fascisten uitgemaakt en met tomaten bekogeld. Ook kwam het tot een handgemeen tussen voor- en tegenstanders van de actievoerende raadsleden, die zeiden dat ze Jezus verdedigden.

De burgemeester van het bijna honderd kilometer ten zuiden van Rome gelegen Ceccano, Antonio Ciottoli, zei zich te schamen voor de raadsleden. er is veel kritiek op het boek van Dan Brown en de daarop gebaseerde film. Theorieën over Jezus, die getrouwd zou zijn geweest met Maria Magdalena, zijn slecht gevallen in gelovige milieus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen