Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Halle Berry wil Black Panther spelen

Shownieuws

Hollywood-ster Halle Berry wil de politieke activiste Angela Davis spelen. "Ik ben echt dol op haar", vertelt de Oscar-winnares. "Haar leven is zo fascinerend."

Hollywood-ster Halle Berry wil de politieke activiste Angela Davis spelen. "Ik ben echt dol op haar", vertelt de 39-jarige Oscar-winnares aan de Amerikaanse website Latinoreview. "Haar leven is zó fascinerend."

Davis was in de jaren zestig en zeventig verbonden aan de Black Panther Party, een radicale zwarte groepering. In 1970 werd zij gearresteerd, omdat zij wapens zou hebben geleverd aan terroristen en een ontvoering mede zou hebben gepland. Zij werd vrijgesproken en ze is tegenwoordig hoogleraar aan een Amerikaanse universiteit. Sovjet-dissident en Nobelprijswinnaar Aleksandr Solzhenitsyn bekritiseerde Davis vanwege haar liefde voor het communisme.

De omstreden positie van Davis maakt Berry niet uit. "Iedereen is sympathiek als je zijn daden begrijpt, zelfs wanneer die verschrikkelijk zijn. Iedereen is menselijk en heeft een soort morele code."

Berry is onder meer bekend van rollen in de films X-Men (2000) en Die Another Day (2002). Haar nieuwste film X-Men: The Last Stand gaat volgende week wereldwijd in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen