Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtse Grieken willen Lordi niet op Songfestival

Shownieuws

Heavy-metalband Lordi moet worden geweerd van het Eurovisie Songfestival, dat zaterdagavond zijn 51e editie beleeft in Athene. Dat eisen conservatieve Grieken.

Heavy-metalband Lordi moet worden geweerd van het Eurovisie Songfestival, dat zaterdagavond zijn 51e editie beleeft in Athene. Dat eisen conservatieve Grieken. De Finse rockgroep zou de duivel aanbidden. Dat schrijft de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

De Unie van Griekse Wetenschapsters, de Toren van Piraeus en het Centrum voor de Coördinatie van het Hellenisme hebben een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie van Athene en de organisatie van het liedjesfestijn. Lordi 'cultiveert en vergoelijkt het satanisme en ondermijnt de fundamenten van de Europese en Griekse cultuur', schrijven de conservatieven.

Zanger Lordi van de gelijknamige band ontkent dat de groep satanistisch is. "De duivel is een sukkel", stelt immers een van de teksten.

Ook in Finland is Lordi omstreden. De één vindt het een schande dat de gemaskerde rockers het internationale beeld van Finland mede bepalen. Anderen zien de komst van de monsters als een statement tegen een oppervlakkig Songfestival, waar heupwiegende dames in lingerie de dienst uitmaken.

Het songfestival is op Nederland 2 te zien van 21.00 uur tot 00.10 uur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen