Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Karel van de Graaf sleept Avro voor rechter

Shownieuws

Karel van de Graaf sleept de Avro voor de rechter. Van zijn werkgever mag de journalist alleen nog het actualiteitenprogramma Twee Vandaag presenteren.

Televisiepresentator Karel van de Graaf spant een kort geding aan tegen de Avro. Van zijn werkgever mag de 55-jarige journalist alleen nog het actualiteitenprogramma Twee Vandaag presenteren. Van de Graaf vindt dat 'een ondergeschikte rol', schrijft hij vrijdag in een persverklaring.

Van de Graaf, die onlangs de spelshow 'Wie... is de mol?' presenteerde, wil breder worden ingezet. Die invulling van zijn contract was ook de afspraak, beweert hij. "De Avro heeft evenwel gemeend om eenzijdig op die afspraak terug te moeten komen."

De omroep probeert de zaak in goed overleg op te lossen, nog voor het kort geding woensdag, laat een woordvoerder weten. Daarom doet de Avro geen inhoudelijke uitspraken over het conflict.

In 1969 trad Van de Graaf in dienst bij de omroep. Hij presenteerde onder meer de programma's Karel en Netwerk. Op de website van Twee Vandaag zegt hij alleen in 'puur journalistieke programma's' te zijn geïnteresseerd, 'het liefst zonder veel opsmuk of tierelantijnen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen