Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ali B nieuwe baron Land van Ooit

Shownieuws

Ali B is de nieuwe baron van het Land van Ooit. Op 9 juni onthult hij een zijn eigen zetel aan de belangrikste laan in het land.

Rapper Ali B is de nieuwe baron van het Land van Ooit. Het themapark in het Brabantse Drunen benoemt elk jaar een Baron of Barones van Ooit, als eerbetoon aan een persoon die zich heeft ingezet voor het geluk en plezier van de mensheid in het algemeen en kinderen in het bijzonder. Elke baron of barones krijgt een eigen stoel aan de belangrijkste laan in het land.

Ali B mag zijn zetel op 9 juni onthullen. Zoals gebruikelijk is die moeilijk om in te zitten, omdat de personen die de eer te beurt vallen geen zittenblijvers zijn. Ali B krijgt de zetel omdat hij volgens de Ooiters, de inwoners van Ooit, de barricades tussen jonge mensen doorbreekt. "Zijn teksten zijn zeer actueel en spreken daarmee niet alleen kinderen aan, maar maken tevens maatschappelijke discussies bepreekbaar", laten ze vrijdag weten.

In het verleden werden onderen anderen Herman van Veen, Dick Bruna, Louis van Gaal, Monique van der Ven en Wim Kok geridderd tot Baron van Ooit. Vorig jaar ging de zetel naar Anky van Grunsven. Ali B is de vijftiende persoon die zich de titel mag toeëigenen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen