Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon wil Songfestival niet meer zien

Shownieuws

Gordon kijkt vanaf nu nooit meer naar het Eurovisie Songfestival. De zanger is teleurgesteld over de schreeuwerigheid en de omstreden manier van stemmen.

Gordon kijkt nooit meer naar het Eurovisie Songfestival. De 37-jarige volkszanger is teleurgesteld over de schreeuwerigheid en de omstreden manier van stemmen, waarbij landen elkaar de punten zouden toespelen. "Er is werkelijk niets meer over van dat gezellige liedjesfestijn waaraan we zo veel mooie meezingers over hebben gehouden", schrijft Gordon op zijn weblog. "Ik heb gewoon mijn geluid uitgezet bij dat gekrijs. Dan de overdaad aan dansers en mensen uit dozen springend, uit piano's kruipend, aan linten vastzittend: aargh... gek werd ik ervan."

Evenmin is Gordon te spreken over het optreden van de Nederlandse meidengroep Treble donderdagavond in Athene. "De meisjes trommelden erop los alsof ze net ontsnapt waren uit een krankzinnigengesticht en zagen eruit alsof ze door een hond gegrepen waren met die slierten aan hun zigeunerrokken." Een van de trommelaarsters had volgens Gordon vlak voor opkomst aan een heliumballon gezogen. "Het leek alsof Smurfin stond mee te zingen."

Ook de Nederlandse live-commentator van het muziekfeest, Cornald Maas, wist Gordon niet te bekoren. "Oersaai", oordeelt de zanger. "In recordtempo probeerde hij zo veel mogelijk nutteloze informatie te verstrekken in de twintig seconden die hij had bij elke inzending."

Gordon is vrijdag gastpresentator van het televisieprogramma Shownieuws. Samen met René Froger en Gerard Joling zingt hij in het programma ook de WK-single 'Wir sind die Holländer'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen