Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Justin Timberlake is in Amsterdam

Shownieuws

Justin Timberlake is in Nederland. De Amerikaanse zanger kwam zaterdag aan in Amsterdam waar hij, twee uur te laat, de pers te woord stond in club Odeon.

Justin Timberlake is in Nederland. De Amerikaanse zanger kwam zaterdag aan in Amsterdam waar hij, twee uur te laat, de Nederlandse pers te woord stond in club Odeon. Justin, strak in het pak, kijkt uit naar zijn optreden zaterdagavond in Paradiso, dat onderdeel is van zijn SexyBack Clubtour. "Het wordt echt heel leuk vanavond", beloofde hij. "Ik zocht een unieke manier om mijn nieuwe album te promoten en denk dat het met deze tournee van intieme optredens, zeker gaat lukken."

Dat de poptempel zaterdagavond gevuld is met publiek van 18 jaar en ouder omdat geen kaarten mochten worden verkocht aan minderjarigen, doet de 25-jarige zanger fronsen. "Daar weet ik niks van", zegt hij." Ik weet dat je hier in Nederland al naar een club mag als je 8 bent, maar in andere landen moet je toch wat ouder zijn. Misschien ligt het daaraan." Dat mogelijk veel jonge fans boos en teleurgesteld zijn, begrijpt hij wel. "Dat moet ik dan maar snel goed maken met een volgend concert."

Het nieuwe en tweede album van Justin, 'FutureSex/LoveSounds' komt op 11 september uit. De eerste single 'SexyBack' ligt inmiddels bij radiostations over de hele wereld. De journalisten die zich in Odeon hebben verzameld kregen het nummer vier keer te horen en verbaasden zich over de stem van Justin, die anders klinkt dan zij van hem gewend zijn. Ook de songteksten verschillen van die op zijn debuutalbum 'Justified'. "Dat klopt", reageerde Timberlake. "Dit album is veel rauwer en minder braaf. En het is ook zeker niet autobiografisch, hoewel sommige nummers een aangedikte versie zijn van dingen die ik zelf misschien ook wel eens heb meegemaakt. Maar ik heb er niet bewust voor gekozen om over wat pittiger dingen te zingen. Ik werk niet met een formule. Alles wat er op staat is er als vanzelf uitgerold."

Op 'Justified', uit 2001, putte Timberlake voor zijn teksten juist behoorlijk uit zijn privéleven. Zo lijkt het nummer 'Cry me a river' over zijn breuk met popprinses Britney Spears te gaan. In de bijbehorende videoclip lopen meisjes rond die het evenbeeld zijn van Spears. Inmiddels is Justin al weer een tijdje samen met actrice Cameron Diaz. Hoe het met haar gaat en of ze misschien ook in Nederland is, was zaterdag onmogelijk te achterhalen. Het was nadrukkelijk verboden ook maar iets over zijn persoonlijke leven te vragen. Wie dat toch zou doen, wordt van de persconferentie verwijderd en mag 's avonds de Paradiso niet meer in. De verslaggevers beperkten zich dan ook tot vragen over het nieuwe album.

De persconferentie was binnen afzienbare tijd voorbij. Omringd door bodyguards verliet Timberlake de zaal. Programma's als Shownieuws en RTL Boulevard kregen de zanger nog even alleen te spreken. Wat hij de rest van de middag doet is niet bekend. Paparazzi wisten Cameron deze week in Parijs nog op de gevoelige plaat vast te leggen. De oplettende Amsterdammer heeft mogelijk ook een kans het stel samen te spotten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen