Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Domingo: reünie Drie Tenoren na ziekte Pavarotti

Shownieuws

Plácido Domingo denkt dat de ziekte van collega Pavarotti misschien aanleiding wordt voor een reünie van de Drie Tenoren. Pavarotti heeft alvleesklierkanker.

(Novum/AP) - Tenor Plácido Domingo denkt dat de ziekte van zijn collega Luciano Pavarotti misschien aanleiding wordt voor een reünie van de Drie Tenoren. Pavarotti en Domingo vormen de gelegenheidsformatie samen met José Carreras. Hun eerste optreden vond plaats tijdens de finale van het WK van 1990 in Italië. Pavarotti en Domingo kwamen op het idee voor een gemeenschappelijk concert omdat ze hun Spaanse collega een hart onder de riem wilden steken. Carreras had een zware tijd achter de rug, waarin hij leukemie overwon.

Vrijdag werd bekend dat Pavarotti is geopereerd aan alvleesklierkanker. Domingo vertelde erg geschrokken te zijn van het bericht en is met zijn gedachten bij zijn zieke collega. Domingo sluit een reünie van de Drie Tenoren niet uit. "We zijn hiermee begonnen toen José in een slechte periode zat. Het zou fijn zijn als we Luciano op dezelfde manier een hart onder de riem kunnen steken."

De 65-jarige operazanger gaf vrijdagavond een concert in Berlijn. "Tijdens het zingen van de laatste aria was ik erg verdrietig. Ik moest steeds aan Luciano denken." Domingo is in de Duitse hoofdstad aan de vooravond van de WK-finale zondag, waar hij tijdens de rust zal zingen.

Het kwaadaardige gezwel op de alvleesklier van Pavarotti werd vorige week ontdekt. Hij stond op het punt om zijn afscheidstournee te hervatten. Eerder werd deze toer uitgesteld omdat de zanger rugproblemen had. Zijn manager verklaarde vrijdag dat de tenor goed herstelt van de operatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen